CIVIL HÍREK
ÖNKÉNTESEK

CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM

Somogy megye

7400 KAPOSVÁR, Csokonai u.1. 3.em.5.

Agóra-EGYÜD Művelődési Központ

elestaregyesulet@gmail.com, 30/681-0007, 30/846-9130, 82/200-014

A kaposvári megyei Civil Információs Iroda kialakítása és a szolgáltatások igénybevételét lehetővé tevő civil adatbázisok feltöltése megkezdődött, amelynek érdekében - közös civil-közösségi céljainkért- megkeresésekkel (postai levél, e-mail, telefon és személyesen)  fordulunk a Somogy megyei civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz és vállalkozókhoz. Kérjük az eredményes és a somogyi közösségeket szolgáló munkánk támogatását!

________________________________________________________________

Civil szakmai-és közösségi szolgáltatások a Somogy megyei civil szervezetek részére

I. TANÁCSADÁSOK

- Jogi, közhasznúsági-, pénzügyi, könyvviteli és adózási-, pályázati-, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, forrásteremtési-, számítógép-kezelési és informatikai-tanácsadástfolytatunk személyesen, elektronikus úton, telefonon, postai levelezéssel folyamatos jelleggel illetve egyeztetett időpontokban, és  elősegítjük a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat a Somogy megyei települések testvér-települési hálózat felhasználásával.

II. INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK

- Partnerségi Információs Napot szervezünk 2 hetente egy-egy kistérségben illetve CIC Központban a civil-, önkormányzati-és üzleti szféra részére.

- Kistérségben való megjelenésünk felöleli a tanácsadásokat és az információs napok lebonyolítását negyedévente kistérségenként.

- Civil Ügyfél/Partner adatbázis

- Önkormányzati civil referensek adatbázisát hozzuk létre és működtetjük a partnerség erősítése érdekében.

- SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Somogy megyei civil szervezetek adatbázisa

- Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa

- Partnerkereső civil szervezetekről,

- Civil partnert kereső üzletiszereplők adatbázisa,

- Aktuális civil pályázatokról (NEA és azon kívüli)

- Civil szakmai könyvtár

-  Civil Jogtárral

- Civil Rendezvény-, Programnaptár

III. INFOKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK

- Elektronikus hírlevelet küldünk regisztrált civil partnereinknek 2 hetente.

- Nyomtatott Hírlevelünket közösségi intézmények, szervezetek segítségével, s rendezvényeken juttatjuk el partnereinknek.

IV. KÉPZÉSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

- Civil szervezetek alapítását, működtetését segítő és közösségfejlesztő célú képzések, tanfolyamok, tréningek a civil szervezetek vezetői, tagjai részére.

- Irodai, inkubátorház-szerű szolgáltatásokat ( internet-, regisztrációk, elektronikus pályázatfeltöltés, beszámolók letétbe helyezése, számítógép-,nyomtató-, fénymásoló-, használata és civil nyomtatványok, űrlapok biztosítása stb. )